Az Eurofins Analytical Services Hungary Kft. 2022-ben és 2023-ban is támogatta a Birdo – Az év madárfotósa természetvédelmi fotóversenyt, nem véletlenül.

Az Eurofins Analytical Services Hungary Kft. vizsgálataival, valamint kutatási eredményeivel és mindenki számára ingyenesen elérhető laboratórium.hu oldalon megjelenő közérthető tudományos cikkeivel, ismeretterjesztéssel minél több emberhez szeretne eljutni. A tudományosan igazolt méréseken alapuló eredmények megmutatják, hogy a környezetvédelemért tenni kell és egyéni szinten is lehet - tudatos választásokkal...

A Birdo madárfotó verseny szervezői elkötelezett természetvédők, akik a versennyel a madarak és a madarak élővilágának megóvására szeretnék felhívni a figyelmet. Abban bíznak, hogy a madarak szépsége, a kiválóan elkapott pillanatok elgondolkodtatják és cselekvésre sarkallják a szemlélőt, megérlelik az elhatározást, hogy a mindennapokban tudatosabb döntéseket hozzunk a környezetünk megóvásáért.

BIRDO – Az Év Madárfotósa vándorkiállítás az Eurofins Tudásközpontban 1.

A 2022-es verseny díjazott képeiből álló vándorkiállítást az Eurofins Tudásközpont is vendégül látta, és a díjazott képek egy részét a laboratórium munkatársai viszontláthatják az épület folyósóin elhelyezett állandó posztereken.

Még egy közös pont

A magyarországi Eurofins cégcsoport munkatársai 2023-ban megmutatták, hogy nem csak szakmai tudásuk, hanem szemük is van a környezetvédelmi problémákra. A munkatársak között meghirdetett Környezetvédelmi problémák laborszemmel – Eurofins Magyarország Fotópályázat 2023 versenyre szép számmal érkeztek olyan fotók, amelyeknek témái kapcsolódnak a vizsgáló laboratórium munkájához.

Prikler Bence: Tisza-tavi PET palack a vízi tündérfályol perspektívájábólKörnyezetvédelmi problémák laborszemmel Fényképezőgéppel készült képek kategória I. helyezett
Szakács Dávid: A túlélő Környezetvédelmi problémák laborszemmel Telefonnal készült képek kategória I. helyezett

A Birdo – az év madárfotósa fotópályázat idén nemzetközi porondra lép, ezért a zsűrizéshez külföldi résztvevőket is felkértek a szervezők. A zsűritagok között szerepel továbbá Szilágyi Attila a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őre, természetfotós, akinek a neve ismerős lehet, hiszen a Varázslatos Magyarország fotópályázat állandó zsűritagja az indulás óta. Szilágyi Attila a Környezetvédelmi problémák laborszemmel fotópályázat zsűritagja is volt, aki természetszeretetével és természetfotós tudásának megosztásával inspirálta az Eurofins hobbifotós munkatársait.

A Birdo – Az év madárfotósa csak az etikus elvek mentén fotózott képeket fogadja el és értékeli, vagyis elvárás, hogy a fotós a madarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön, vagy természetes mozgásukban ne akadályozza. A 2024-es versenykiírás kibővült a Madárvédelem kategóriával, platformot nyújtva a madárvédelmi témájú fotósorozatoknak, így összesen 10 kategóriában lehet nevezni.

BIRDO – Az Év Madárfotósa vándorkiállítás az Eurofins Tudásközpontban 2.

Az idei versenyre 2024. június 16-ig várják a nevezéseket a szervezők.

Bízva abban, hogy a Birdo – Az év madárfotósa fotópályázat híre és üzenete sokakhoz eljut, és a hatása megmutatkozik: sok sikert kívánunk a szervezőknek és a versenyzőknek is!