Kedves leendő laborkalandozó diákok! Még van néhány nap a következő Laborkaland pályázati határidejéből: április 20-ig még várjuk a beérkező esszéket. Ezek alapján döntjük el, kik lesznek azok a szerencsések, akik részt vehetnek a május 15-én tartandó interaktív oktatónapon. Már ugyan szép számmal érkeztek anyagok, az esetleg még hezitálóknak üzenjük: csak bátran küldjék el fogalmazványukat...

Emlékeztetőül a három téma:

-  Mit lehet tudni az azbesztről? Hol fordul elő, és miért fontos a vizsgálata?

-  Mit jelentenek az úgynevezett non-food vizsgálatok? Mi minden tartozik ebbe a témakörbe?

-  Mi mindent eszünk meg a gyógyszerrel együtt?

A három közül egy témát kell kiválasztani és egy esszét megírni  (2000-3500 karakter terjedelemben).

A Laborkaland szervezői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minél több olyan diák jusson el a programra, akiknek az iskolában kevesebb lehetőségük adódik kísérletezni, és akik ugyan érdeklődnek a kémia iránt, ám testközelből még nem tapasztalták meg, micsoda élményt jelent elválasztani egymástól az anyagokat, kideríteni, milyen káros összetevők vannak az élelmiszerekben, vagy milyen anyagok szennyezik vizeinket.

A szervezők (kémikusok, vegyészek, kémiatanárok, kommunikációs szakemberek) modern, interaktív, a csoportmunkára építő pedagógiai programot, szemléltető munkafüzetet alkottak annak érdekében, hogy az ide érkező diákoknak valóban tartalmas és akár egy életre szóló élményt nyújtson az országban mindezidáig egyedülálló Laborkaland program.

A laborlátogatáson a legkorszerűbb technikai eszközökkel különböző méréseket is elvégeztek a diákok, akik a program végén elismerő okleveleket is kaptak. A programra csoportban érkező diákokat elkísérték a felkészítő tanáraik is, akik kiemelték a munkafüzetben is rögzített remek tematikát, módszertant, a kísérleteket, amelyekből az órai munka során is ötleteket lehet meríteni.

Az esszéket csak akkor áll módunkban elfogadni, hogyha a kísérőlevélben a jelentkezők megadják a nevüket, azt az e-mail-címet, amelyen értesíthetjük őket az eredményről, illetve a tárgy mezőbe a Laborkaland szót írják be!

A nyertes diákokat legkésőbb május 1-ig értesítjük.

marketingwessling.hu

szunyogh.gaborwessling.hu

06-30-494-30-40