Széll Tamás győzelme a Bocuse d’Or szakácsversenyen egyértelműen azt mutatja, hogy a magyar gasztronómia felzárkózóban van a világ élvonalához. A világ legfontosabb séfpárbajának helyszínén mutatkozott be a TOP-Higiénia elnevezésű új, minőségbiztosítási rendszer is. A független laboratórium pecsétjével ellátott éttermekben mostantól garantált a magas higiéniai színvonal...

A világ egyik vezető élelmiszer-, és vendéglátóipari szakkiállítás-sorozata, azaz a Sirha immár másodszorra szervezte meg Budapesten monstre rendezvényét az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, valamint a szálloda- és vendéglátóipar, illetve a gasztronómia képviselőinek. A Sirha Budapestre az első becslések szerint több, mint 300 kiállító és 20 000 látogató érkezett. A nemzetközi szakkiállítás emellett számos programmal és eseménnyel várta a látogatókat, amelyek közül kiemelkedett a Bocuse d’Or európai döntője.

A szakácsversenyt hatalmas érdeklődés kísérte: a versenyzőket tekintélyes szurkolótábor biztatta, de a legtöbben természetesen a magyar versenyzőnek, Széll Tamásnak szurkoltak. A rajongók öröme nem is lehetett volna nagyobb, amikor május 11-én este kihirdették a győztest. A magyar szakácsot meglepte a történelmi győzelem, amely hatalmas lendületet adhat a hazai gasztronómia fejlődésének.

Ugyancsak a hazai vendéglátás színvonalának emelését tűzte ki maga elé egy nemrég indult új minősítő rendszer is, amely szintén a Bocuse d’or verseny helyszínén, a SIRHA kiállításon mutatkozott be a nagyközönségnek.

A TOP-Higiénia rendszer lényege, hogy a Magyarországon legrégebben működő független laboratórium minősítése és pecsétje a vendéglátóipari vállalkozók számára biztosítja a higiéniai színvonalat, hitelességet és biztonságot.

Természetesen mindehhez akkreditált vizsgálatokra, mintavételre, jogi megfeleltetésre, helyszíni auditra is szükség van, amelyet a laboratórium szakemberei nagy felelősséggel és szakértelemmel végeznek el a felelősen gondolkodó tulajdonosok kérésére.

A TOP-Higiénia rendszer egyik legfőbb célja, hogy emelje a hazai vendéglátás higiéniai színvonalát, ami nem csak az éttermeknek, cukrászdáknak, konyháknak jelent nagy segítséget, de a közönség bizalmát is növeli, hiszen mostantól mindenki biztos lehet abban, hogy ha belép egy TOP-Higiénia pecséttel ellátott étterembe, ott független laboratóriumi vizsgálatokkal ellenőrizték a magas higiéniai színvonalat.

A vendéglátóipari egységeknek mindemellett fontos marketingeszköz kerül a kezébe a TOP-Higiénia minősítéssel, hiszen felkerülnek erre, azaz a top-higienia.hu honlapra, ahol a fogyasztók is tájékoztatást kaphatnak a    csatlakozott vállalkozásokról.

A honlapon mindemellett fontos közérdekű, szakértői cikkeket, gyakorlati tanácsokat olvashatnak el az érdeklődők a vendéglátásban és a közétkeztetésben előforduló veszélyekről.

További érdekes hírek, cikkek:

www.top-higienia.hu