A vegyiparban, illetve az egyéb, intenzív vegyszerhasználattal járó iparágakban dolgozókra leginkább a kémiai anyagok jelentenek veszélyt. A Biológiai Expozíciós Mutatók (BEM) a munkavállalók egészségügyi állapotát monitorozzák a munkahelyek kémiai  biztonságának szempontjából. A BEM-vizsgálatok a belélegzett anyagok nyomait mutatják ki, leggyakrabban a vizeletből. A laboratóriumban tehát ezeket is megvizsgáljuk...

Ezek a vizsgálatok azért fontosak, mert kiderülhet, hogy a dolgozók egészsége károsodik. Amennyiben a munkáltató nem tartja be a munkavédelmi előírásokat, és ezáltal egészségtelen munkakörülményeket teremt, súlyos jogi következményekkel is szembe kell néznie. A munkahelyek kémiai biztonságáról szóló  2000. évi XXV. EüM-SzCsM Rendelettel összhangban végezzük a vizsgálatokat.

A rendeletben felsorolt, vizeletből meghatározható paraméterek több mint 80 százalékát képesek vagyunk mérni (fémeket és szerves vegyületeket egyaránt), amelyeket eredményesen vizsgáltunk nemzetközi jártasságvizsgálatokon is.

És hogy milyen levegőt szívnak be a kijelölt kerékpárutakon, illetve a forgalomban tekerők? Ide kattintva megtudhatja!