A magyarországi címkék elkészítése mellett komoly segítséget tudunk nyújtani azoknak a hazai exportvállaltoknak is, amelyek a külföldi piacokon szeretnék forgalomba hozni termékeiket. A különböző országokban történő jelölésellenőrzés egész szervezési és ügyintézési folyamatát a kezünkben tartjuk, ami azt jelenti, hogy pontosan a helyi kereskedelmi jogszabályoknak és előírásoknak megfelelő címkét készítünk el az adott termékhez...

A magyar külkereskedelem évről évre dinamikusan bővül. Ebben meghatározó szerepet játszanak a különböző élelmiszerek, amelyek exportvolumene 2012-ben 4,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése alapján. A külföldön történő sikeres forgalmazás elengedhetetlen feltétele, hogy a termék címkézése az adott ország jogszabályi előírásainak és az élelmiszerek jelölésére vonatkozó rendeleteknek megfelelően történjen.Laboratóriumunk egy nemzetközi hálózat tagjaként az egész jelölési folyamatot lefedi a szakmai tanácsadástól kezdve a címketerv elkészítésén át egészen a fordításig és a célország vonatkozó jogszabályai alapján történő ellenőrzésig.

Felkészült szakértőink lefordítják a megfelelő címketartalmat a kívánt nyelvre, ellenőrzik, hogy az megfelel-e az adott ország érvényes élelmiszer-jelölési előírásainak. Könnyen érthető korrekciókat és jól használható tanácsokat adunk Önnek arra vonatkozóan, hogyan javítson a címkén, amelyet igény esetén a gyártmánylap vagy egyéb dokumentáció alapján is elkészítünk.

Az élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói tájékoztatást tartalmazó új, 1169/2011/EU-es számú, európai szabályozás igazi mérföldkövetjelent az európai élelmiszerjelölési jogszabály tekintetében. Ez ugyanis egységesen meghatározza a címkézésre vonatkozó követelményeket az EU összes tagállamában. Az egyszerűsítés mellett az új szabályozás bőven tartogat kihívásokat is a gyártók és a forgalmazók számára, ilyen például az élelmiszerek címkéjének a tápértékjelöléssel való kötelező kiegészítése. Az egységes Európai Uniós szabályozás mellett léteznek helyi sajátosságok, jogértelmezések, szokások, amelyekre a munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk.