Növényvédő szerek az
élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké.
Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A független laboratóriumokat működtető WESSLING Hungary Kft. több, mint 25 éves
tapasztalatát osztja meg a nagyközönséggel Magyarország talán legfontosabb élelmiszeripari
kiállításán, az OMÉK-on. Az „Ésszel a kosárba!” elnevezésű konferencián jelentik be az azonos elnevezésű cikksorozat indulását is. A nagyközönségnek szánt érdekes, élelmiszerbiztonsági cikkeket itt, a Laboratorium.hu-n olvashatják majd...
Idén szeptemberben – immár 79. alkalommal – ismét
megrendezik Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseményét, az Országos
Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt. A 2019. szeptember 26-29.
között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén a szervezők ezúttal az
agrár- és élelmiszeripari innovációk bemutatására és a szakmaiság erősítésére
helyezi a hangsúlyt.
A rendezvény során a szervezők a kiállítók, illetve a
nagyközönség részére különböző tematikájú konferenciákat, előadásokat,
pódiumbeszélgetéseket, illetve üzletember-találkozót szerveznek. Ezek
közül az egyik legérdekesebb esemény a rendezvény első napjára tervezett, a WESSLING Hungary Kft. szervezésében megvalósuló Ésszel a kosárba! –Laboratóriumi tanácsok fogyasztóknak, gyártóknak című tanácskozás.
A WESSLING Hungary Kft. független laboratóriumban
eddig közel kétmillió élelmiszer-vizsgálatot végeztek el. Az Ésszel a kosárba
kampánya során fontos élelmiszerbiztonsági kérdésekre hívja fel a figyelmet
szeptember 26-án 15 órakor, amely egyben edukációs kampány megnyitója
is.
A kampány cikkeit a Laboratorium.hu tudományos portálon olvashatják majd az érdeklődők.
Az OMÉK-on való részvételről az alábbi linken
tájékozódhat: https://omek.amc.hu/csutortok/szakmai-programok-es-konferenciak/624/
Íme az Ésszel a kosárba konferencia részletes programja:
15.00 Megnyitó, az Ésszel a kosárba kampány
hivatalos indítása
Dr. Zanathy
László, a WESSLING Hungary Kft. ügyvezető igazgatója
15.10 Növényvédő szerek az élelmiszerekben,
mérgező vegyületek a gabonákban –avagy peszticidek, toxinok és mikotoxinok:
mire kell vigyázni? Gerencsérné Gorka Ágnes, Király Gábor János - WESSLING Hungary Kft.
15.30 Az utolsó szó a mikrobáké – miért fontos a
mikrobiológia? Gasparikné Reichardt Judit, WESSLING Hungary Kft.
15.50 Kávészünet
16.00Tiltott anyagok az
étrend-kiegészítőkben –doppingolunk, és nem is tudunk róla? - Horváthné Soós
Erika, WESSLING Hungary Kft.
16.20 Megesszük a csomagolást? – az élelmiszerekkel
kapcsolatba kerülő anyagok kioldódása - Dr. Szigeti Tamás János, WESSLING
Hungary Kft.16.40Kérdések, válaszok, kötetlen beszélgetés
Itt regisztrálhat a konferenciára
Az
OMÉK-on való részvételről az alábbi linken tájékozódhat: https://omek.amc.hu/jegyek/
A konferencián résztvevők számára az Ésszel a kosárba! című konferencia
ingyenesen látogatható, de kérjük, hogy részvételi szándékát minél hamarább
jelezze ezen a felületen, a várható érdeklődésre való tekintettel és a terem
kapacitása miatt ugyanis csak az első 80 regisztrált érdeklődőt áll módunkban
vendégül látni.
|
Az Ésszel a kosárba kampányról hamarosan itt,a Laboratorium.hu-n is tájékozódhat majd!