Az egyik vezető hazai független laboratórium nemrég úgy döntött, hogy a tudományos tájékoztatás és oktatás mellett a fenntartható fejlődés érdekében is lépéseket tesz a társadalmi felelősségvállalás területén. A labor ezért nemrég munkába állította első, teljes mértékben villanymotor hajtotta gépjárművét...

A WESSLING Hungary Kft. a társadalmi felelősségvállalás területén is kiemelkedő teljesítményt nyújt: egyetemi laboratóriumuk, középiskolai oktatprogramjuk, ismeretterjesztő honlapjuk és tudományos szaklapjuk üzemeltetése mellett vizsgálatokkal is támogatják a közérdekű kezdeményezéseket, illetve saját szervezésű, közhasznú projektek sorát is lebonyolítják.

A Greennovációs Díjjal is jutalmazott elektronikus jegyzőkönyv bevezetésével évente egy ligetnyi erdőt mentenek meg a kivágástól, az érzékszervi vizsgálataik során hagyományos evőeszközöket használnak, így közel 10 ezer darab műanyageszköz használatáról mondanak le.

Igyekeznek tehát a mindennapok szintjén is hozzájárulni ahhoz, hogy amint a – szintén a Parányi Plasztiktalány projekt során is kiderült – minél kevesebb műanyag, mikroműanyag jusson a környezetünkbe.

A modern Tudásközpont parkolójába nemrég új „vendég” érkezett. A Nissan 100 %-ban elektromos városi furgonja a 109 lóerős teljesítménye ellenére semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, és akár 180 km megtételére is képes. Ideális, könnyen üzemeltethető munkaeszköz, 3,7m3-es rakodóterével, 726kg-os teherbírásával kitűnően alkalmas Budapesten és környékén mintavételhez, mintaszállításhoz. A villámtöltővel akkumulátora akár fél óra alatt is feltölthető, így hamar nekivághat a következő 180 km-nek.

Az új „munkatárssal" amellett, hogy egy korszerű és költséghatékony járművel gyarapodott a céges flotta, a laboratórium a fosszilis energiahordozók emissziójának csökkentéséhez is hozzájárult.