Az idén 25 éves KÖVET Egyesület által meghirdetett versenyen a Vállalati Felelősség kategóriában kapott díjat a WESSLING Tudásközpont Laborkaland elnevezésű középiskolásoknak szóló kémiaversenye – olyan hazai nagyvállalatok és szervezetek közé emelkedve, mint a MOL, az EGIS, a HiPP, az OTP vagy Újbuda Önkormányzata...

A KÖVET Egyesület független közhasznú szervezet az idén ősszel a környezetvédelem és a vállalati felelősségvállalás témakörben versenybe hívta a különböző hazai kis-, közép- és nagyvállalatokat, szervezeteket, hogy a szakmai megmérettetést lezáró díjátadással, valamint egy szakmai konferenciával ünnepelje fennállásának 25. évfordulóját.

A WESSLING Hungary Kft. a hagyományos laboratóriumi tevékenységek mellett egyetemi kutatólaboratóriumot, fejlesztő laboratóriumot tart fenn, tudományos szaklapot ad ki, ismeretterjesztő honlapot üzemeltet. Ezt a szerteágazó tevékenységi kört fogja össze a WESSLING Nonprofit Kft., amely komplex programot dolgozott ki mind az oktatás, mind a tudományos tájékoztatás területén.

A WESSLING Nonprofit Kft. a Vállalati Felelősség Piac Díj 2020 – Kiváló VF Megoldás Díj – kisvállalat kategóriában nyert díjat, Mit tehet egy vizsgálólaboratórium a tudományos tájékoztatásért és az oktatásért? címmel beadott pályázatáért.

Ennek középpontjában a Laborkaland elnevezésű, középiskolás és egyetemista diákok részére indított és 2014-2018 között működő program állt, amelynek célja az volt, hogy átadjuk a WESSLING Tudásközpont falain belül felhalmozott tudást, megszerettessük a diákokkal a kémiát, és hogy bemutassuk, milyen izgalmas munkakörök és feladattípusok várnak azokra, akik a természettudományos szakirányt választják. A szervezők (kémikusok, vegyészek, kémiatanárok, kommunikációs szakemberek) modern, interaktív, a csoportmunkára építő pedagógiai programot alkottak annak érdekében, hogy az ide érkező diákoknak valóban tartalmas és akár egy életre szóló élményt nyújtson az országban mindezidáig egyedülálló Laborkaland program.

A díjakat Dr. habil. Boros Anita az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára és a zsűri képviseletében Prof. Dr. Zilahy Gyula, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Tudományos és Nemzetközi Dékánhelyettese adta át.

A délután folyamán külföldi és hazai vendégelőadók segítségével elemezték a COVID-19 veszélyhelyzet környezeti és gazdasági hatásait, tanulságait és a vírushelyzet utáni fenntartható gazdasági modell lehetőségeit vitatták meg. Mindenki egyetért abban, hogy jobb lenne az egy évvel ezelőtti gazdaságnak csak a fenntartható, felelős részét újjáépíteni.


A WESSLING rendkívül büszke arra, hogy a társadalmi vállalati felelősség területén végzett munkáját az elmúlt évek elismerései mellett (2-2 CSR Hungary díj és Superbrands Business díj) egy újabb rangos kitüntetéssel igazolták, és továbbra is folytatja a CSR területén kifejtett oktató-tájékoztató tevékenységét, valamint egyéb jó kezdeményezéseit.

További információk a WESSLING CSR-tevékenységéről