A Csodák Palotája novemberben rendezte meg a „Tudomány Mozaik - hétköznapi csodák mindenkinek” című programját. A WESSLING Tudásközpont az idén újra elstartolt Laborkaland online kémiaversenyt és interaktív oktatónapot mutatta be, szemléletes kísérleteikkel a kémia mindennapokban betöltött szerepére hívták fel a figyelmet...

A Csodák Palotája immár hagyományosnak számító Tudomány Mozaik programján interaktív standokkal, jobbnál jobb tudománynépszerűsítő programokkal, játékokkal jelent meg több neves intézmény, múzeum, egyetem:

A NÉBIH az élelmiszerpazarlásra hívta fel a figyelmet, a Honvédelmi Minisztérium Gripen-szimulátort mutatott be, a Magyar Nemzeti Bank a bankjegyeink biztonsági elemeit ismertette, a MÁV egy igazi, működő kismozdonyt hozott magával.

A jeles társaság tagjaként a WESSLING Tudásközpont a középiskolásoknak szóló Laborkaland program két kísérletével érkezett: A klasszikusnak tekinthető, az élelmiszer-biztonság kérdéseit feszegető, „hamis tejföl” kimutatásával és egy látványos, de mégis egyszerű kísérlettel, a „kék lombikkal”. A kísérletek kapcsán szóba került, hogy a hétköznapjainkat mennyire átszövi a kémia, illetve mennyire fontos az analitika szerepe a biztonságos élelmiszerek, gyógyszerek előállításában, környezetünk alakításában.

A sok-sok remek program a nap végére valóban egy remek, komplex mozaikká állt össze, a több száz látogató így testközelből is megtapasztalhatta a hétköznapi csodákat.

A Laboratorium.hu cikkei a Laborkalanddal kapcsolatban.