A Hungexpón február 7. és 9. között ismét megrendezik Magyarország legnagyobb élelmiszeripari seregszemléjét, a SIRHA kiállítást. Mindez a vizsgálólaboratóriumok szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a sok-sok élelmiszer (pékáruk, cukrászsütemények, fagyasztott termékek, csomagolóanyagok, italok, kávék stb.) biztonságát elsősorban az akkreditált laboratóriumi vizsgálatok garantálják. Az egyik független labor konferenciát is szervez a kiállításon...

A két évente megrendezett Sirha Budapest közel 400 kiállítóval és 20 000 látogatóval az élelmiszeripar, a horeca-szektor, a gasztronómia és a csomagolóipar legnagyobb hazai kiállítása. A Hungexpo immár két nagy pavilonjában bemutatkoznak a pékségek, éttermek, cukrászatok és hotelek, valamint csomagolóipari cégek, megjelennek a legújabb trendek és innovációk.

Itt rendezik meg a Bocuse d’Or Magyar Döntőjét, a Sirha Budapest Desszert Versenyent, az International Catering Cup, konferenciák a kiállítás számos tematikájában. A SIRHA-ra még mindig lehet jelentkezni.

A WESSLING Hungary Kft. standját az A pavilonban, a D47-es helyen (nem messze a Metrótól) találják meg az érdeklődők, ahol a szakmai magyarázatok mellett egy kvízjátékkal is kedveskednek az érdeklődőknek, akik érdekes és hasznos ajándéktárgyakat nyerhetnek.

A WESSLING Hungary Kft. a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetséggel közös szervezésben Nem mindegy, mibe csomagol – A csomagolás élelmiszer- és környezetbiztonsági kérdései címmel a SIRHA kiállítás keretében szakmai konferenciát is szervez.

Miről lesz szó?

Az európai előírások egyre átfogóbb és részletesebb szabályozást tartalmaznak az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak címkézésére, nyomon követhetőségére, gyártására, összetételére és vizsgálatára vonatkozóan. Az idén még szigorúbbá válnak a csomagolóanyagokra vonatkozó uniós rendeletek. Mindez nem csak a csomagolóanyag-gyártókat és forgalmazókat érinti közvetlenül, hanem az élelmiszeripar szinte összes szereplőjét!

A Nem mindegy, mibe csomagol elnevezésű szakmai konferencia előadásai:

  • Nagy Miklós (CSAOSZ főtitkár): A csomagolások környezetvédelmi megfelelőégének értékelése
  • Szilvássy Blanka (NÉBIH): Az FCM-ekre vonatkozó jogszabályok ismertetése
  • Szigeti Tamás János - Kovács Ágnes(WESSLING): Migrációs vizsgálatok, a kioldódási folyamatok fizikai-kémiai háttere;
  • Bordós Gábor (WESSLING): Csomagolóanyagokból, csomagoló szerekből keletkező mikroműanyagok a környezetben

Helyszín: SIRHA kiállítás, BNV rendezvényközpont, G VIP konferenciaterem

Időpont: 2018. Február 8. 11-13h

A konferencián való részvétel partnereinknek INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

A SIRHA Budapest 2018-as programja