Spektroszkópiai és kemometriai módszerek segítségével már a gyártási folyamaton belül roncsolásmentesen lehetne vizsgálni az egyes tablettákat, felgyorsítva ezáltal a teljes gyártási folyamatot – derül ki Horváth Lívia dolgozatából, aki a Budapesti Műszaki Egyetem idei Tudományos Diákköri Konferenciáján az Analitikai és Számításos Kémia szekció díját kapta a WESSSLING Tudásközponttól...

Az idei BME TDK-t a koronavírus-helyzetre való tekintettel az online térben rendezték meg november 12-én, rendkívül sikeresen: az esti díjkiosztón mintegy 175 bejelentkező vett részt. A WESSLING Kft. által felajánlott 50 ezer forint értékű Media Markt vásárlási utalványt Horváth Lívia, az Analitikai és Számításos Kémia szekció résztvevője kapta, a „Valós idejű spektroszkópiai mérések és kemometriai módszerek alkalmazása gyógyszerkioldódás predikciójára” című tudományos dolgozatáért (témavezető: Dr. Nagy Zsombor Kristóf egyetemi docens, BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék).

A nyertes hallgató dolgozatában azokat a gyógyszertabletták hatóanyag-leadásának becslésére szolgáló spektroszkópiai és kemometriai módszereket ismertette, amelyek segítségével már a gyártási folyamaton belül roncsolásmentesen lehetne vizsgálni az egyes tablettákat, felgyorsítva ezáltal a teljes gyártási folyamatot.

A WESSLING Hungary Kft. közel 30 éves fennállása során a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a tudományos ismeretterjesztés, szaktanácsadás megfelelő, minél szélesebb körben történő kommunikálására, valamint ezzel összefüggésben a működése során felhalmozott tudás és szakmai tapasztalat minél teljesebb és felelősségteljesebb átadására. Rengeteg energiát fordít arra, hogy minél jobban kiteljesítse CSR-aktivitását, amelynek keretein belül több felsőoktatási intézménnyel, egyetemmel (ELTE, BME, SZIE) szoros kapcsolatban áll, tudásbeli, szakmai és anyagi támogatást nyújtva az általuk szervezett konferenciáknak, eseményeknek, illetve hallgatóiknak is.

Az egyik legfontosabb esemény, amelyet cégünk évről-évre támogat: a Budapesti Műszaki Egyetem által megrendezett Tudományos Diákköri Konferencia, amelynek célja a hallgatók egy-egy kutatási terület, téma kapcsán elkészített tudományos dolgozatainak adott szekciókon belül, zsűri előtt történő bemutatása. A dolgozat beadását általában fél-egy éves kutatómunka előzi meg, a legsikeresebb pályamunkákkal pedig a kétévente megrendezésre kerülő országos konferenciára (OTDK) is nevezhetnek a megfelelő helyezést elérők.