A világunkban minden változik. Az évszakok, az időjárás, az éjszakai égbolt. Ebbe az örökös átalakulásba „piszkált bele” az ember a tizenkilencedik-huszadik században, amikorra már képessé vált arra, hogy megváltoztassa a környezetét, és persze nem mindig pozitív értelemben. A károsanyag-kibocsátás miatt megváltozott a talaj, a felszíni és a felszín alatti vizek, valamint a levegő összetétele, a növényvédő szerek alkalmazásával a zöldségekben, gyümölcsökben megjelentek bizonyos vegyületek, ahogy a gyógyszerek vagy a háztartásban használt vegyszerek esetében is olyan kemikáliákkal kerülünk kapcsolatba, amelyek a természetben eddig nem fordultak elő...

A környezeti elemek, élelmiszerek, gyógyszerek olyan fontos részei az életünknek, hogyha azokban bármilyen apró változás történik – különösen negatív irányba -, közvetlen veszélyt jelentenek az egészségünkre, életünkre.

Éppen ezért nagyon fontos az anyagok, termékek folyamatos ellenőrzése, vizsgálata!

Egy laboratóriumra tehát – vizsgáljanak ott bármit – azért van nagyon nagy szükség, hogy megismerjük egy anyag összetevőit, kiderítsük, hogy veszélyes-e, megfelel-e a törvényi szabályozásnak. Mindehhez rendkívül nagy szakértelem, tudás, a legszigorúbb szabályoknak megfelelő körülmények, modern berendezések szükségesek.

Léteznek hatósági és magánlaboratóriumok. Az előbbiek fő feladata az ellenőrzés, a hatósági igazgatási, a vizsgálatokra viszont kisebb a kapacitásuk. Ezért van szükség a magánlaboratóriumokra, amelyek vizsgálataikat ugyanúgy a hatályos törvények szerint végzik el.

A mi laboratóriumunk Magyarországon egyedülálló módon három nagy, meghatározó, és számos kisebb területen is tevékenykedik. A környezetanalitikai üzletágban ivóvizet, szennyvizet vagy szennyezett talajt vizsgálunk, de elvégezzük többek között a munkahelyek levegőjének az elemzését és megvizsgáljuk a hulladékokat is. Másik nagy üzletágunkban az élelmiszereket, étrend-kiegészítőket vizsgáljuk meg számtalan módon (többek között az összetétel, a toxikológiai, mikrobiológiai szempontok alapján), és elvégezzük a gyógyszerek fizikai, kémiai és mikrobiológiai vizsgálatát is.

Több mint 200 elkötelezett munkatársunk magas szintű szaktudással, a legmodernebb technológiával és műszerekkel, rendkívül szigorú szabályok szerint végzi a munkáját azért, hogy a vizsgálataink mindig megbízhatóak és mértékadóak legyenek, és ezáltal valóban hozzájáruljunk az élet minőségének javításához.