Magyarországon a patikában kapható gyógyszereket a lehető legkomolyabban ellenőrzik, talán nem is létezik a világon a hazainál szigorúbb szabályozás. Abban tehát teljesen biztosak lehetünk, hogy a gyógyszertárakban vásárolt orvosság eredeti. Sajnos azonban számos más csatornán keresztül is árusítanak gyógyszereket (internet, piac, stb.), ezeknek pedig jelentős része hamis lehet. A gyógyszervizsgálatokra azonban nem csak ezért van szükség. A gyártás, kutatás során fontos az alapanyagok folyamatos elemzése, ahogy a már forgalomban lévő termékek ellenőrzése is...

A laboratóriumban az alapanyagok és késztermékek fizikai, kémiai és mikrobiológiai vizsgálata zajlik. Vállaljuk gyógyszerkészítmények, alapanyagok stabilitásvizsgálatát. A készítményeket nagy stabilitású klímaszekrényekben tároljuk, és elvégezzük a hatóanyag-tartalom, egyedi hatóanyag-tartalom (CU), a szennyezők és bomlástermékek meghatározása, fizikai vizsgálatokat (kopásállóság, vastagság, tömeg, víztartalom, stb.), a kioldódás, szétesés vizsgálatát, az oldószermaradékok és a fémtartalom meghatározását.

A kutatás-fejlesztés során vállaljuk új készítmények minősítéséhez szükséges analitikai módszerek kifejlesztését és azok validálását az aktuális irányelveknek megfelelően.

Gyógynövényekben és gyógynövény-készítményekben laboratóriumunk meghatározza a peszticid-maradékokat, a szulfáthamu- és a nehézfémtartalmat, kimutatja az aflatoxinokat, meghatározza az izopropanol/metanol-tartalmat, és természetesen mikrobiológiai vizsgálatokat is végez.