Mi dolga egy laboratóriumnak a futballpályán? Ezúttal nem tiltott szerekről írunk, és nem is a magyar labdarúgás nehéz helyzetére kínálunk valamilyen csodaszert. Azt szeretnénk bemutatni, miért van értelme benevezni egy futballbajnokságra – akár egy laboratóriumnak is...

A Laboratorium.hu tudományos honlapon több alkalommal bebizonyítottuk, milyen sokoldalú munkát végeznek egy laborban: a hagyományos analitikai és kémiai vizsgálatok mellett például pálinkát és mézet is elemeznek, kimutatják az épületek azbeszttartalmát, és megmérik az irodák zajszintjét.

Az egyik piacvezető laboratórium néhány munkatársa idén ősszel úgy gondolta, hogy nem csak az élelmiszer- és egészségbiztonság, valamint a környezetvédelem területén kívánják felvenni a harcot a konkurenciával,  hanem a futballpályán is!

A független laboratórium csapata a focipályán is az élre tör.

A WESSLING Hungary Kft. független laboratórium csapata ezért indult el az Üzleti Ligában! A megmérettetés kifejezetten vállalatoknak szól, kizárólag alkalmazottak játszhatnak, és a bajnokság komolyságára jellemző, hogy minderről munkáltatói igazolást is be kell mutatniuk.

A WESSLING-ben a futball szeretetet nem előzmények nélküli, hiszen egy lelkes csapat már évek óta összejön edzeni, meccseket játszani. Az idén úgy gondolták, érdemes lenne egy bajnokságban is megmérettetni a tudásukat, így jött képbe az Üzleti Liga, amely szeptemberben indult, és a nyári UTT (Ultra Tisza Tó futóverseny) után immár a második olyan jelentős sportesemény, ahol a laboratórium munkatársai csapatként is elindultak.

Egy labor lehet a bajnok!

„Nincs még egy olyan sportos céges esemény, ahol ennyi cég venne részt. Szeptember végén minden Üzleti liga városban elindul a labdarúgó bajnokság, a küzdelmek itt nemcsak a bajnoki címekért, hanem már az országos döntőbe kerülésért is folynak” – olvasható a bajnokság honlapján.

Ugyanitt követhetők a meccsek eredményei, a mérkőzésekről kommentárok is készülnek, és itt található az a táblázat is, amely jelenlegi állása szerint minden WESSLING a második helyen áll!

Ahogy a szervezők fogalmaznak: részt venni egy Üzleti Liga bajnokság küzdelmeiben vagy megnyerni egy kiélezett mérkőzést, már önmagában jó érzés, megszerezni egy bajnoki címet pedig igazi diadal.

A két helyszínen, a Vasas és a MOM Park pályáin zajló viadal nem csak remek sportolási lehetőség biztosít a munkatársaknak, hanem hatékony közösségformáló csapatépítő erővel is bír, olyan szabadidős tevékenységet jelent, ahol a kollégák jobban megismerhetik egymást.

Ezért is döntött úgy a cég vezetése, hogy a nevezést, illetve a hivatalos mezek elkészítését is támogatja anyagilag, ahogy azt megtette az Ultra Tisza Tó futóversenyen való WESSLING-es csapatok indulása esetén is.

A focipályán Mindemellett új kapcsolatok is létrejönnek, az üzleti élet bevett kommunikációjánál sokkal oldottabb, barátságosabb légkörben: a sport nyelvén mindenki tegeződik!

A WESSLING mellett a 14 csapatos mezőnyben versnyzik még többek között a Tesco (jelenleg ők vezetik a tabellát), a Nestlé, az MFB Zrt., a Fly Emirates és a Lufthansa légitrársaságok vagy a Xerox.

Az 5+1 fős csapatok kézilabdapályán versenyeznek, a félidők húsz percig tartanak.

Kapcsolódó anyagaink:

Vasemberek a laboratóriumban

Mitől biztonságos egy étrend-kiegészítő?

Mi az a szteroidoprofil?