A nemrég odaítélt Superbrands Business díj és egy fontos környezetvédelmi kitüntetés után újabb elismerésben részesült a WESSLING Tudásközpont: a pénzügyileg legstabilabb magyarországi cégek közé került...

A hazai piacon több, mint negyed évszázada laborvizsgálatokkal és szaktanácsadással jelenlévő laboratórium, a WESSLING Hungary Kft. tavasszal megkapta a legjobb márkáknak járó Superbrands Business díjat, és még egy hónapja sincs, hogy Palotai Zoltán, a WESSLING környezetvédelmi üzletágának vezetője a környezetvédelmi minisztertől emlékplakettet vehetett át.

Máris újabb fontos elismerés került a WESSLING Tudásközponthoz: a szakmai és marketinges díjak után ezúttal a pénzügyi működésüket ismerték el. A Bisnode minden vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát minősíti egy nemzetközi szakértők által kialakított rendszer alapján.

A WESSLING Hungary Kft. a létező legjobb minősítést, „AAA”-t kapott, amellyel a magyar vállalkozások mindössze 0,63 százaléka rendelkezik!

Az élelmiszerbiztonsági, környezetvédelmi és gyógyszervizsgálatokat is végző, a tudományos tájékoztatás és a CSR területén is élen járó újpesti tudásközpont számára rendkívüli megtiszteltetést jelent, hogy az objektív minősítés alapján pénzügyi szempontból is a legstabilabb cégek közé sorolták, különösen a világot gazdasági szempontból is megrázó koronavírus idején.

Az elismerés mindemellett fontos üzenet a laborvizsgálatot végeztető vállalatoknak is: túl azon, hogy a negyed évszázada megszokott gyors, pontos és hiteles eredményeket kapnak, a tanúsítvány azt is jelzi, hogy a WESSLING-gel való együttműködésnek, üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Mit is jelent a Bisnode-tanúsítvány?

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A Bisnode tanúsítványt Európa számos országában használják, és a Skandináv országokban etalonnak számít üzletkötés esetén.

A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul: Igazságügyi Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A Bisnode emellett többek között azt is figyelembe veszi, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit.