A csomagolóanyagok esetében még csak-csak megértettük, hogy azoknak is helyük van egy laboratóriumban, hiszen közvetlenül érintkeznek az élelmiszerekkel. Na de hogy a címkét miért kell ott vizsgálni? Az élemiszerek, étrend-kiegészítők, kozmetikai és háztartási, vegyipari termékek jelölése rendkívül fontos feladat, és nem független a laboratóriumi tevékenységtől sem. Arról nem is beszélve, hogy maximális szakértelmet igényel, hiszen annyi területre terjed ki, hogy nem is gondolnánk...

Laboratóriumunk az egész jelölési folyamatot lefedi a szakmai tanácsadástól kezdve a címketerv elkészítésén át egészen a fordításig és a jogszabályi ellenőrzésig! Lássuk, melyek ezek a területek! ide tartozik az élelmiszerek, étrendkiegészítők, kozmetikai és háztartás-vegyipari termékek csomagolása, jelölés-ellenőrzése és készítése, akár 24 órás határidővel (az étrendkiegészítők esetén teljes körű, OÉTI-notifikációval kapcsolatos ügyintézés). A címke- és termékdokumentációk ellenőrzése, készítése, fordítása (angol és német nyelven), a vevői reklamációk kivizsgálása, a vitás esetek kivizsgálásában való közreműködés, angol és német nyelvű szakvélemények készítése, a címke grafikai tervezése a jogszabályoknak megfelelően.

A fenti felsorolásból is látszik, hogy a címkékkel kapcsolatban mennyi mindenre oda kell figyelni a gyártóknak, forgalmazóknak egyaránt.

Nincs ez másként az egész Európai Unió területén és a világ számos más országában sem, ahol a címkéket ugyancsak rendkívül szigorú feltételeknek alapján kell elkészíteni.