Nem számítanak gyógyszernek, viszont sok esetben rendkívül hatékony összetevőket tartalmaznak az étrend-kiegészítőnek nevezett, illetve a különleges táplálkozási célra szánt készítmények. Ezek lehetnek a fittness-termekben használt teljesítményfokozók, izomtömeg-növelők, különböző vitamintartalmú készítmények, vagy éppen potencianövelő szerek is. Nagyon fontos, hogy ezek eredetét mindig ellenőrizzük, lehetőleg ne rendeljük az interneten és ne vegyük meg azokat a pult alól. Nagyon nagy bajt tud okozni akár egy hamis tabletta is, ezért is lényeges rendszeresen vizsgálni ezeket a termékeket!...

Az eljárás során a megrendelő által rendelkezésünkre bocsátott, adott esetben meghatározott gyártási tételből származó, általában eredeti csomagolású, bontatlan termék vizsgálatát végezzük el. Vizsgálataink alapján nem adunk ki engedélyezési dokumentációt csak vizsgálati jegyzőkönyvet. Megvizsgáljuk a doppingszertartalmú étrend-kiegészítőket, a potencianövelő szereket, megnézzük a hozzáadott tápanyag- és vitamintartalmat ésmikrobiológiai vizsgálatokat is végzünk!

A Doppingmentes.hu honlapon megtalálható az összes olyan Magyarországon bevizsgált étrend-kiegészítő, amelyik biztos, hogy nem tartalamazza a 85 leggyakrabban előforduló tiltott anyagot!

Az analitikai vizsgálatok során ellenőrizzük a doppingszer-mentességet, meghatározzuk az anabolikus hatású szereket, a narkotikumokat, a stimulánsokat. A potencianövelő szereknél a tiltott hatóanyagokat kutatjuk, a táplálék-kiegészítőnek is nevezett készítményeknél pedig elsősorban azt nézzük meg, hogy valóban tartalmazzák-e a címkén található tápértéket. Ezen belül is megnézzük a szénhidrát, az energia, a fehérje, a cukor, a zsír és a zsírsav arányát. A vitaminkészítményeknél pedig értelemszerűen a hozzáadott vitamintartalmat határozzuk meg.
Természetesen elemezzük az esetleges szennyező anyagokat (fémek, toxinok), és elvégezzük a beérkező termékek mikrobiológiai vizsgálatát is.

Emellett szaktanácsadást is nyújtunk: ellenőrizzük a címke- és termékdokumentációt, vagy szükség esetén elkészítjük, lefordítjuk azt (angol és német nyelvből), valamint az OÉTI notifikációval kapcsolatos teljes körű ügyintézését is vállaljuk.

Mennyibe kerül az étrend-kiegészítők vizsgálata? – itt kiderül!