A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) „A munkavédelem aktualitásai – Tapasztalatok, adatok és feladatok” címmel tartottak konferenciát április végén. Az Eurofins Analytical Services Környezetvédelmi Üzletágának kollégái oktatóként évek óta részt vesznek a BME posztgraduális képzésében, ezúttal támogatóként, kiállítóként is jelen voltunk a rendezvényen...

A Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapján, április 28-án a munkavégzés során megsérült, megrokkant vagy meghalt dolgozókra emlékeznek. Az emléknap előtt egy nappal a hazai munkavédelmi, munkabiztonsági kutatás és oktatás egyik fellegvára, azaz a BME Műszaki Továbbképző Központja szervezett konferenciát és kiállítást. Az eseményen beszédet mondott Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára is, aki kiemelte, hogy tavaly csökkent ugyan a munkabalesetben elhunytak száma Magyarországon, de még így is naponta 60-an sérülnek meg és ötnaponta halnak meg munka közben.

Az Eurofins Analytical Services Hungary Kft. (a 30 éves WESSLING Hungary Kft. jogutódjaként) hosszú évek óta élen jár a munkahelyi vizsgálatok területén: környezetvédelmi üzletágunk számtalan légtér-, zaj-, rezgés- és világításmérést végzett már el, ahogy a bútorokból, ragasztóanyagokból kipárolgó szennyezőanyagokat is rendszeresen vizsgálja, illetve monitorozza a Biológiai Expozíciós Mutatókat is (BEM) a munkavállalók egészségügyi állapota és a munkahelyek kémiai biztonságának szempontjából.

Emellett a BME posztgraduális képzésében Fizikai és kémiai kóroki tényezők vizsgálati módszerei címmel Filep Zoltán és Bordás Tamás, az Eurofins Környezetvédelmi Üzletágának szakemberei külön tantárgyat tartanak a különböző területekről érkezett munkavédelmi szakembereknek. Bemutatják nekik, hogyan zajlanak, milyen komoly szakértelmet és műszeres technikát igényelnek azok a laboratóriumi mérések, amelyek eredményeivel a munkavédelmisek nap mint nap találkoznak a munkájuk során.

A WESSLING Hungary Kft. jogutódja, azaz az Eurofins Analytical Services Hungary Kft. a konferencia és kiállítás támogatójaként is megjelent a rendezvényen, standunkon minden érdeklődőnek tájékoztatást adtunk laboratóriumunk szolgáltatásairól és eredményeiről. Immár a világ legnagyobb laboratóriumi hálózatának tagjaként a partnereink számára továbbra is a már megszokott magas minőségű munkával és hiteles eredményekkel, valamint folyamatosan bővülő szolgáltatási skálával állunk rendelkezésre.