2021-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának Kémiai Intézete az egy éve tartó járványhelyzet következtében rendhagyó módon, online rendezte meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelynek egyik szponzora a WESSLING Tudásközpont. Külön büszkeségünk, hogy oktató laboratóriumunk diákjai is díjat nyertek...

A május 17-19. között megrendezett esemény két okból is fontos volt számunkra: egyrészt több neves, a vegyiparban tevékenykedő nagyvállalat mellett mi is támogatóként lehettünk jelen, amelynek köszönhetően a szervező egyetem a hagyományos I-III. helyezéseken túl számos különdíjat tudott megítélni a versenyző diákoknak. A WESSLING támogatásával az Analitikai kémia II. tagozaton belül különdíjban részesült Szabó Réka (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem; témavezető: Dr. Tóth Blanka egyetemi adjunktus).

A fentieken túl büszkék vagyunk arra is, hogy az Analitikai kémia I. tagozat első helyezettje az Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratórium (EKOL) egyik diákja, Yelena Koshman (Eötvös Loránd Tudományegyetem), témavezetői Kirchkeszner Csaba PhD hallgató, okleveles vegyészmérnök, valamint Eke Zsuzsanna egyetemi adjunktus, laboratóriumvezető voltak.

A WESSLING társadalmi felelősségvállalásának egyik legfontosabb feladata a jövő generációinak támogatása, a hazai oktatási rendszerrel való együttműködés. A felsőoktatásban több mint tizenöt éve sikerült gyümölcsöző együttműködést kialakítanunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel. Az Elválasztástechnikai Kutató és Oktató Laboratóriumot (EKOL) azért hozta létre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara és Kémiai Intézete a WESSLING Hungary Kft.-vel karöltve, hogy a gázkromatográfia (GC), a folyadékkomatográfia (HPLC) és az egyéb kapcsolt technikák alkalmazásával megvalósítható, új mérési módszereket fejlesszen ki. Az egyedülálló szellemi kutatóműhely óriási szerepet játszik a hazai kémiaoktatásban, hiszen segítségével az elválasztástechnika iránt érdeklődő diákok tucatjai kutathatnak a laboratóriumban.

A WESSLING a 35. OTDK-n virtuális standdal is jelen volt. Itt az érdeklődők megtekinthették a cégünket bemutató rövidfilmet, beleolvashattak a végzős diákokat hozzánk csalogató, letölthető PDF-kiadványunkba, de telefonos és e-mail-es elérhetőségeinken feltehették kérdéseiket is, amelyek megválaszolásában és további naprakész információkkal Mátrai Balázs HR-vezető helyettes volt segítségükre.

Gyere hozzánk dolgozni!

A WESSLING Hungary Kft. vonzó karrierlehetőséget, izgalmas szakmai és képzési területeket kínál. Tudásközpontunk egy modern laboratórium Újpest szívében, amely immár több, mint 25 éve megbízhatóan szolgáltat a hazai piacon!

További információk a karrierlehetőségekről.